maandag 1 augustus 2011

BANDA-AMBON

 
We gaan veel te vroeg ankerop voor Ambon. We hadden op niet al te veel wind gerekend, maar hebben toch een goede 4 bf. Mooi maar het gevolg is wel dat we tegen de avond een paar riffen in de zeilen moeten steken om niet midden in de nacht aan te komen. Maar dat vind ik helemaal niet erg want ik zit op een dikke snotvalling te broeden en voel me helemaal niet lekker. Dus hoe rustiger hoe beter.

Bij het eerste streepje lichtgrijs - het is heel erg bewolkt en regenachtig - varen we Ambon Harbour binnen en na drie pogingen liggen we eindelijk geankerd voor Amahusu. Iestjes later komen ook de Taremaro en Sabbatical aan.


Met 8 man tegelijk komen ze aan boord; customs, health, immigratie en 2 meisjes om te vertalen en na een hele stapel documenten ingevuld en ondertekend te hebben en zijn we dan officieel in Indonesië.

Van zodra we dus van boord mogen, gaan we Dick en Anita van Kind of Blue feliciteren. Die hebben meegedaan aan de Darwin-Ambon race en hebben die, in de Cruising Racing klasse glansrijk gewonnen. Ze hadden zomaar eventjes 8 uur voorsprong op diegene die tweede is geworden.
Petje af voor deze knappe prestatie.

Geen opmerkingen: