maandag 8 augustus 2011

AMBON VI

In Ambon is het regenseizoen van maart tot oktober, met als natste maand juli en dat hebben we geweten vandaag. Oké, het is al begin augustus, maar zo nauw komt het nu ook weer niet voor de regen.
Sinds Indonesië hebben we nog niet veel zon gehad. Het is overwegend erg bewolkt met af en toe een buitje maar vandaag krijgen we een echte tropische stortbui over.

We zijn juist aan de kant, nog eens een kopietje van onze paspoorten en eentje van de bootspapieren gaan afgeven voor de ‘bond’ op de Narid. En net als we terug aan boord willen gaan schuift er een gordijn regen voor. Gelukkig kunnen we in het hotel, waar we voor liggen, schuilen maar toch zonde dat we al dat water dat nu zomaar voor niks uit de hemel valt niet kunnen opvangen. Er staan wel 2 jerrycans onder onze watervanger maar die zijn natuurlijk direct vol terwijl we zeker nog een 100 l zouden kunnen gebruiken.
Als de regen dan ook iets mindert, spoeden we ons naar de boot om de jerrycans te wisselen, maar zo plots als het beginnen regenen is, zo plots stopt het ook. En de rest van de dag blijven ze wel dreigen, maar er valt geen drup meer.

‘s Avonds gaan we langs Kind of Blue voor een afscheidsborrel. Zij vertrekken morgen naar Wakatobi terwijl Taremaro en wij hier blijven voor de Sail Maluka rally die 15 augustus van start gaat. We spreken terug af in Bali of misschien, wie weet eerder.
 

Geen opmerkingen: