zondag 21 augustus 2011

HOGA - WANGI WANGI

Vannacht is de wind nog wat aangetrokken en ons anker houdt wel goed, maar er staan schuimkopjes op het water en dat is toch niet zo geruststellend. Zeker niet als je anker 20 m diep ligt. Tijd dus om verder te trekken.

De volgense stop is Wangi-Wangi, het buureiland van Hoga en nog steeds in Wakatobi. Wangi-Wangi ligt achter een rif en alleen bij hoogwater kan je door het kanaal dat naar de ankerplaats gaat aan de binnenkant van het rif. Aan de buitenkant ervan liggen moorings, die je kan gebruiken terwijl je op hoogwater wacht. Maar Wanci binnenvaren is geen enkel probleem. Het WIC (Wakatobi Information Center) helpt je daarbij. Van zodra zij je spotten komen ze met hun motorbootje naar je toe en helpen je een mooring oppikken. Vervolgens informeren ze je wanneer het hoogwater is, en als het zover is brengen ze Gino bij je aan boord. Gino loodst je dan tussen het rif en naar een gratis mooring. Echt fantatisch!

Wanneer we binnen zijn heet Gino ons in naam van heel Wakatobi welkom en nodigd ons uit om deel te nemen aan de aktiviteiten die georganiseerd worden in het kader van Sail Wakatobi-Belitong. Van dat laatste hebben we eigenlijk nog niet gehoord, maar er worden allerlei uitstappen georganiseerd naar verschillende dorpen in Wangi-Wangi en dat is allemaal gratis en daar mogen we zomaar aan mee doen. Klinkt trouwens ook allemaal heel leuk.

‘S Avonds gaan we nog van boord om samen met Taremaro, Elena en Sea Level een hapje te gaan eten. We worden meteen opgevangen door een groepje studenten die hun Engels willen oefenen en als onze officiele gidsen zijn aangeduid. Hele lieve meisjes en jongens die hun werk echt seriues nemen. En hoewel het al donker is, is de eerste indruk van Wangi-Wangi wel heel goed.


Geen opmerkingen: