maandag 22 augustus 2011

WANGI WANGI

We gaan de stad eens bekijken bij daglicht en ja amaai zeg... wat een verschil met Ambon en Saparua! Zo proper...ook de zee, daar drijft niets in wat er niet in thuis hoort. Trouwens ook een gezellig stadje, niet overdruk maar wel met de typische sfeer van hier.


We wilden eens kijken naar een nieuwe tondeuse, want Dirk zijn haar moet weer af, maar wanneer we een kapper passeren stel ik voor om het even te laten knippen. Net zo gemakkelijk en....stukken goedkoper. Ja hoor, € 1,5 maar voor een knipbeurt! Eerst dachten we wel van oeijejoei dat komt nooit niet goed. Dirk vroeg om er gewoon even met de tondeuse over te gaan, maar hij begon met knippen. Daarna nam hij wel de tondeuse maar in een veel te grote stand. Kort kort, legde Dirk uit en de kapper (een échte) maar van ja knikken, maar bleef gewoon zijn gang gaan. We dachten dat hij het niet begreep, maar hij begreep het heel goed en het eindresultaat mag er wezen. Heel kort met toch een beetje een coupe in. Dirk zijn haar is nog nooit zo goed geknipt geweest.

Omdat het bij Dirk zo goed gelukt is, ben ik dan ook in de stoel gaan zitten, want van mijn haar mocht er ook wel terug een stukje af. En ook ik ben zeer tevreden over mijn nieuwe coupe.En alles samen heeft ons dat nog geen 3 euro gekost.


Wanneer we terug aan boord zijn worden we opgeroepen voor een briefing ivm met de trouwerij onder water. Op het programma van de Wakatobi festiviteiten staat binnen twee dagen een onder water trouwerij geprogrammeerd en we hadden ons er vanmorgen voor ingeschreven. Leek ons wel eens iets apart om zo een trouw mee te maken tussen de vissen en over de duikuitrusting hoeven we ons geen zorgen te maken, die leent de organisator ons.
Maar eerst krijgen we dus een uitleg over wat we ervan kunnen verwachten en ze vragen ons of we misschien de plaats van gebeuren al even willen zien. Ja hoor, waarom niet. En of we misschien even mee een oefenduik willen doen. Ja zeker willen we dat, maar dan moeten wel effe ons zwembroek gaan halen. En een half uur later zitten we op één van ‘de’ divespots in Wakatobi naar het onderwaterdecor voor de trouw te kijken. Mooi plekje trouwens en het ziet ernaar uit dat het een heel leuk evenement gaat worden, waarbij wijzelf, met onze mooiste kleren aan onze trouwbelofte zullen hernieuwen. 

Geen opmerkingen: