dinsdag 9 augustus 2011

AMBON VII

Terwijl we op de bemo naar de stad staan te wachten zien we Hellen de Lima van de Sail Maluka rally. Ze is speciaal gekomen omdat we gisteren tegen haar medewerkers hadden gezegd dat we ons zorgen baren i.v.m. de ankerplaats op Saparua, de eerste bestemming van de rally. We denken dat die baai erg onbeschut is en zouden eigenlijk ook graag voor de 15 de augustus ( de start van de rally) willen vertrekken want er wordt veel wind voorspeld en we moeten tegen wind en stroom naar Saparua.
Bovendien hebben we het zo’n beetje gehad in Ambon, het was hier plezant, maar het is geen plek om lang te blijven hangen. Veel te druk en het water is verschrikkelijk vuil, precies een vuilnisbelt waar we tussen drijven. Maar dat laatste vertellen we haar natuurlijk niet.
Hellen belooft om de ankerplaats nog eens te checken en schuift het programma; welkomstlunch, rondleiding in Ambon en Farwell Party op zodat we vroeger richting Saparua kunnen. We zijn tenslotte maar met 2 deelnemers aan de rally nml Taremaro en wij. De 2 andere boten die hadden ingeschreven hebben niets meer van zich laten horen, zijn nog niet verschenen en worden bijgevolg ook niet meer verwacht.
Wanneer dit allemaal geregeld is geeft ze ons een lift naar de stad en pikt onderweg Rob en Marjo op die we toevallig zien lopen. En neemt ons gelijk mee naar het restaurant voor de welkomstlunch.
Morgen in de voormiddag gaat dan de rondleiding door Ambon door en in de namiddag heeft ze een afspraak gemaakt met de autoriteiten om ons uit te klaren.
De Farwell Party heeft ze verschoven naar donderdag en de dag erop, de 12 augustus start de Sail Maluka.

Geen opmerkingen: