maandag 15 augustus 2011

SAPARUA III

Dirk heeft het goed te pakken, die is nog lang niet uitgeziekt en blijft heel de dag in zijn bedje.

Ik ga mee met Rob en Marjo Saparua verkennen. We nemen de bemo naar Nolloth, in het noorden van het eiland. Het is een klein uurtje rijden tot daar, wat ons de gelegenheid geeft om iets van het eiland te zien. Nolloth blijkt een tof dorpje. Rustig, een beetje landelijk en vele properder als Kota Saparua. Ook de baai waar dit plaatsje aan gelegen is, is veel beter beschut dan waar wij nu liggen.

We wandelen er een beetje rond en omdat het etenstijd is gaan we op zoek naar een warung (eethuis) maar dat kunnen we hier niet vinden. Dat heb je precies alleen maar in de hoofdplaats, dus nemen we de bus maar terug.


Baileu - ontmoetingscentrum
 Daar aangekomen lopen we heel toevallig op Jack en John van Sail Maluka. Komt heel goed uit, want dan kunnen we hen vragen naar een goede warung. De meeste eethuisjes hier serveren koude kip en koude vis en daarvoor vertrouwen we onze maag toch zo goed niet. Maar zij nemen ons mee naar een plaats waar we al ettelijke keren voorbij gelopen zijn en dat voor ons een gewoon huis leek, maar een restaurant blijkt te zijn met een verse keuken. Moet je wel weten, want anders vindt je het nooit.

Geen opmerkingen: