zondag 3 april 2011

20 februari PORT AUGUSTA

Iedere derde zondag van de maand is er een rommelmarkt in Port Augusta en omdat het nu juist wil lukken dat het vandaag de derde zondag van februari is, gaan we er eens een kijkje nemen. Groot is de markt nu wel niet, maar ja, wat kan je anders verwachten in een kleine stad, niettemin het is wel leuk om te zien wat die Ozzi’s zoal op hun zolder bewaren.

In de namiddag gaan we door naar Adelaide. We rijden direct het stadscentrum in recht naar het toeristeninformatiebureau maar oeijejoei...dat was een slecht idee. We dachten dat daar, zoals bij al de andere informatiekantoren wel een parking aan zou zijn voor de auto, maar dat was dus verkeerd gedacht. Het is zelfs zo dat je in heel Adelaide je auto niet kwijt geraakt, tenzij in een overdekte garage aan $5 per uur. Dus, we lopen dan maar even heel snel het informatiekantoor binnen en buiten om uit te zoeken hoe we het beste de stad bezoeken, wat we zeker niet mogen missen en last but not least, waar we vannacht terecht kunnen. Zoiets als een gratis/goedkope camping of rest area of dergelijke, maar omdat Adelaide ‘zoiets’ niet heeft, raden ze ons aan om naar het strand te rijden en daar zelf een mooi plekje uit te zoeken.
Nu is het strand volgens een paar backpackers geen optie om te overnachten. De ‘rangers’ jagen je hier weg, zeggen ze, en wijzen ons de weg naar een park met toilet! En hoe klein kan Australie soms toch zijn...s’avonds laat arriveert de ‘Kangaroo’ hier ook! Collega zeilers die gelijktijdig met ons in Sydney zijn aangekomen en net als wij een ‘roadtrip’ aan het maken zijn door Australie.

Geen opmerkingen: