dinsdag 19 april 2011

2 April COFFS HARBOUR

s’ Morgens van zodra de marina opengaat varen we binnen. Gisteren waren we al wel aangekomen in Coffs Harbour, maar omdat we niet meer van plan waren om nog van boord te gaan, zijn we vlak voor de marina blijven slapen. Vandaag willen we wel van boord, het stadje bezoeken.

Maar eerst worden alle volgelstronten van de Narid afgespoten - in Lauriton zaten veel pelikanen en die hun droppings waren niet mis - wordt de roest van de ankerketting geschrobd en het reserve anker op de boeg gemonteerd.

Na de lunch maken we een mooie wandeling naar het dorp en nemen de bus terug, want voor Dirk was het toch een beetje te ver stappen. En s ‘avonds hebben we afgesproken met

Kind of Blue en twee bekende boten van Dick en Anita in de vismijn voor ‘fish and chips’. Lekkere vis maar de frieten...ja op z’n Engels...je weet wel...zo van die dikke, slappe frieten
Enfin, als we later op de avond gezellig aan boord zitten filmpje kijken komt ons daar het onweer aanwaaien dat we al sinds vanmiddag hadden verwacht. Het gaat er eventjes heel lelijk aan toe en wij zijn erg blij dat we goed vastliggen in een marina en niet zomaar ergens buiten aan ons anker hangen. Al bij al duurt de bui niet zo lang, maar het is er wel een met alles op en aan.

Geen opmerkingen: