dinsdag 19 april 2011

26 tot 30 maart LAURITON

We blijven veel langer dan ‘eventjes’ in Lauriton, maar het is gewoon geen goed weer om verder te zeilen. Veel regen en constant wind vanuit het noorden, de kant die wij uit moeten. En wind tegen én stroom tegen...nee nee, niet als het niet echt moet.

Het is anders wel heel erg gezellig in Lauriton met de ’Kind of Blue’, Taremaro’ en Sand Piper. Elke avond aperitieven we samen aan de picknicktafel vlak voor de jetty, gaan gezamenlijk ‘Sunday Roast met gravy and vegtables’ eten en houden een keer Belgische avond. Vers gemaakt stoofvlees in biersaus en frietjes op zijn Belgisch. Dick, Rob en Dirk hebben er hun werk aan - 4 kilo aardappelen schillen, snijden, voorbakken en afbakken in een twee persoons frietketeltje - maar het resultaat mag er wezen!

Nu is het wel niet alleen drinken en eten wat de klok slaat. Er wordt ook serieus geklust aan de Narid en daarbij krijgt Dirk veel hulp van Dick en Rob. De windvaan wordt helemaal ontzilt en terug soepel gemaakt, de giekneerhouder wordt terug aan de giek gemonteerd (die was eraf gevallen) en er wordt een nieuw navigatieprogramma op de laptop geinstalleerd. Onze oude navigatielaptop heeft namelijk de pijp aan maarten gegeven en we kregen met geen mogelijkheid Maxsea’s op de reserve notebook gezet. Dus nu zijn we overgestapt op het nieuwe programma Open CPN en een back-up van Cmap. En tot slot maakt Dirk, onder het toeziend oog van onze nieuwe buur - Sand Piper is vervangen door Sand Dancer met John en Denise als crew - nog een nieuw bedieningspaneeltje voor de boegschroef.

Enfin, na vijf dagen ziet het weerbericht er goed uit en kunnen we verder naar Coffs Harbour.



(nog even doorgaan naar 'oudere berichten' voor het volledige verslag)

Geen opmerkingen: