dinsdag 19 april 2011

4 April CLARENCE RIVER

Met ons groepje van 4 boten varen we de rivier af naar Maclean.
Net als we willen vertrekken begint het te regenen, maar het valt mee, wanneer onze regenjas nat is stopt het alweer. Om 11u00 moeten we bij de brug zijn die ze speciaal voor ons moeten openen - John had dat gisteren geregeld - maar dat is geen probleem, we zijn vroeg genoeg vertrokken dat we daar ruim op tijd aankomen.

De rivier is prachtig en eigenlijk waren we niet van plan om tot Maclean te gaan, maar we zijn nu heel blij dat we meegegaan zijn.
De komende dagen wordt er trouwens slecht weer voorspeld én noordenwind, dus dachten we dat we dan net zo goed in Macleaan kunnen wachten op goed weer, waar we bovendien heel goed beschut liggen.

Maclean is ‘Australia’s first Scottish town’ waar ze al de elektriciteitspalen hebben versierd met schotse ruiten van de verschillende clans en de straatnamen zowel in het Gaelic als in het Engels zijn. Een leuk klein dorpje met een paar historische gebouwtjes, enkele kerkjes, 3 echte pubs, 2 slagers, een Spar en stuk of drie restaurants en wat lunchadresjes. Dat is toch wat Peter ons verteld; die ons welkom heet als we aan land gaan en ons meteen uitnodigd voor de maandelijkse vergadering van de jachtclub op donderdag.


Geen opmerkingen: