maandag 25 april 2011

25 april BRISBANE-MOOLOOLABA I

Eigenlijk wilden we woensdag in één trek naar Mooloolaba zeilen – waar we zaterdag uit het water gaan voor groot onderhoud – maar het weerbericht beslist daar anders over. En ja dat klopt, die weermannen die hebben wat dat betreft meestal het laatste woord bij ons aan boord. Dus ipv woensdag vertrekken we deze voormiddag al (maandag), op het voorlaatste uur van afgaand water zodat we lekker mee kunnen dobberen op de stroom tot aan de monding van de Brisbane River. Daar gaan we dan ergens ankeren en wachten tot morgen heel vroeg om verder door te zeilen naar Mooloolaba.
Op het einde van de rivier ligt ook nog een marina die we binnenlopen om diesel te tanken en waar vrienden van ons liggen die we gelijk even goedendag willen zeggen.  Frans en Lucia kennen we van in Portugal maar sindsdien zijn we elkaar meer misgelopen dan tegengekomen. Heel de Pacific lang kwamen wij net ergens aan waar zij juist vertrokken waren…maar misschien lukt het vandaag wel. En jawel hoor, ze zijn thuis. Aan het uitblazen van het harde werk van de laatste paar maanden. Tijdens de overstromingen hier in Brisbane begin dit jaar heeft hun zeiljacht namelijk veel schade opgelopen en ze zijn nog steeds erg druk bezig met de reparaties aan de Dalwhinnie.
Enfin, na een paar tassen koffie en een gezellige babbel gaan we nog gauw effe douchen in de marina en zoeken ons dan een ankerplekje voor de nacht.


Geen opmerkingen: