zondag 3 april 2011

27 februari FLEURIEU PENINSULA

Langzaam aan willen we toch weer in beweging komen en beginnen met de Fleuren Peninsula, het niet al te grote schiereiland ten zuiden van Adelaide. Op een gezapig tempo rijden we de kust af tot helemaal in Victor Harbour en keren daar terug om, richting Adelaide.
Als overnachtingsplaats hebben we uit onze free camping guide de Cox Scrub Camping area uitgekozen, te bereiken via de Coles Crossing Road. Maar eens bewuste weg gevonden staat er op het straatnaambord: Formely known as Coles Crossing Road, closed now.
Ja...da’s mooi...!en hoe zit het dan met de camping?
Volgens een mevrouw die hier woont ligt de kampplaats vlakbij, alleen moet je helemaal rond rijden om er te geraken. Terug naar de hoofdweg, dan zes kilometer de weg volgen en dan rechts de Enterpirse Road in, die volgen tot je aan een bruggetje komt en daarachter de eerste weg rechts en dan kom je op de nieuwe Coles Crossing Road uit. En als je die helemaal ten einde rijdt, helemaal het dal in kom je vanzelf op de Cox Scrub uit. Oké...maar na langer dan een uurtje rijden op een zandweg die hoe verder we gaan in een hoe slechtere staat verkeert, hebben we toch iets van: dat kan toch niet meer. Nu zijn we hopeloos verloren gereden! En net als we willen omkeren zien we een bord met de naam van de kampplaats. We zitten toch goed! Alleen...het laatste stukje weg dat we nog moeten zit zo onder de modder dat we er niet door durven met de auto. Ja leuk zeg, nu zijn we zover om gereden voor niets...of...waarom hebben we een camping nodig...we kunnen toch net zo goed vlak ervoor kamperen zeker, we slapen al zo lang langs de kant van de straat.

Geen opmerkingen: