zondag 3 april 2011

1 maart ADELAIDE

De radiator van de auto is kapot. Er zit een klein scheurtje in en we hebben dat al eens proberen te plakken met epoxylijm, maar dat lukte niet. De lijm bleef niet plakken. Zo’n potje lekdichter hebben we ook al in de radiator gegoten, maar dat mocht ook niet baten. Het scheurtje werd er alleen maar groter van. Het enige wat nu nog overschiet is een andere radiator steken.
We doen navraag doen bij een Holden garage om uit te zoeken wat dat grapje gaat kosten en verschieten ons bijna een ongeluk. $300 vragen die mannen voor een nieuwe, exlusief plaatsingskosten. Nee nee, dat is uitgesloten... stel je voor; als we dan straks klaar zijn met onze roadtrip kunnen we een radioator verkopen met auto rond.
Maar in Zuid Australie heb je ‘U pull it’, laten we ons vertellen. Een autokerkhof waar je zelf alle onderdelen die je nodig hebt uit de auto’s mag sleutelen en die dan tegen een zeer voordelig prijske mag meenemen. Klinkt niet slecht...en we gaan er meteen eens een kijkje nemen.
We komen uit op een groot terrein met met zo’n 300 verminkte auto’s mooi op een rijtje geparkeerd, maar uit elk exemplaar is de radiaor al uitgehaald! Ja wat nu...
Nu naast U pull it zit een autoafbraakbedrijfje en die hebben een 2de hands radiator (waarschijnlijk van bij hun buren) die in onze Holden past. En voor een schappelijke prijs wil hij die ons nog geplaats leveren ook.
Oef is ons dat een opluchting. We zitten namelijk nog een dikke 2000 km van Sydney en we dachten even dat we die per trein zouden moeten afleggen, maar we gaan die toch nog zelf kunnen rijden.

Geen opmerkingen: