dinsdag 19 april 2011

24-25 maart PORT STEPHENS

We rekenen uit dat we ongeveer 20 uren nodig hebben om naar Port Stephens te zeilen. Het is welismaar maar zoiets van een 80 nm én er staat een goede westenwind , maar we verwachten stroom tegen van 2 tot 3 kn!
De eerste mijlen doen we motorzeilend maar eens Pittwater uit en op open water, zetten we de motor uit en zeilen eindelijk weer. Heerlijk...! En we gaan lekker. We hebben een ideale wind van opzij, die het maximum uit onze zeilen haalt en maar 1 knoopje stroom tegen en maken echt een mooie snelheid. Alleen spijtig van de windstoten die in de namiddag geregeld overkomen en soms tot 40 kn blazen.
Tegen de avond zwakt de wind wel wat af en verdwijnt zelfs eventjes, maar na iets meer dan een uurtje motoren kan die gelukkig weer uit.
Om 12u s nachts, veel vroeger als gepland, zijn we aan Port Stephens ,onze oorspronkelijke bestemming maar omdat we zo fijn zeilen hadden we al besloten om verder door te gaan en Port Stephens gewoon over te slagen.
De volgende morgen is de wind ietsjes gedraaid en minder sterk, maar we hebben nog steeds geluk met de stroom. Het wordt een tweede leuke dag op het water en als we in de namiddag Camden in zicht krijgen wilt Dirk eigenlijk nóg doorzeilen, maar mij lijkt het wel fijn om daar de rivier op te varen. We zijn er trouwens heel toevallig juist met hoogwater, juist de goede tijd om de zandbar over te steken die hier aan de oostkust van Australie voor elke haven- of riviermondig ligt. Dus waarom zouden we niet even binnenlopen en hier vannacht lekker gaan slapen. Trouwens in Lauriton, 2 mijl de rivier op, is een steiger waar je gratis mag aanleggen!

En zodoende liggen we een beetje later langs de Australische Sand Piper en...twee Nederlandse boten! Kind of Blue van Dick en Anita (die we in Noumea hebben leren kennen) en Taremaro van Rob en Marjo.

Geen opmerkingen: