woensdag 28 september 2011

OVERSTEEK NAAR BORNEO 28 tem 3 oktober

Dirk zijn darmen zijn nog niet in orde maar de koorts is weg en we besluiten om toch te vertrekken gelijk met Kind of Blue en Gemini.

Eens het anker op is en de zeilen staan, installeert Dirk zich op de zetel en slaapt de ganse dag weg. Af en toe staat hij op om naar het toilet te gaan maar veel leven zit er niet in.

De eerste twee uur hebben we veel wind - eiland effect? Nadien schiet er niet veel meer van over en staat er een rottige klustzee. Maar we kunnen toch heel de dag zeilen. ‘S Nachts komen we wel enorm veel vissersbootjes tegen die soms verschiet achtig dichtbij zitten. Van die onbemande vlotjes komen we niet tegen of althans...niets gezien....

De volgende dag komt er van zeilen niet veel meer in huis maar wat wilt ge... Met 3 knopen wind die pal vanachter komt geraak je niet ver. We moeten trouwens nog moeite doen om voor het donker op Bawean eiland aan te komen, zo ergens halverwege het traject op 200 nm van Bali.

Op Bawean eiland houden we een dag rust. Lekker uitslapen en koffie drinken met onze buren.

De dag erop hijsen we s morgens vroeg de zeilen alweer. Zoals verwacht staat er maar een zacht briesje maar met de Bolle Jan valt er toch te zeilen tot de volgende morgen.

In namiddag komen we aan in Kumai. In het zuiden van Borneo en 14 nm de Kumia rivier op, met aan de ene oever een havenstad en op de andere oever de jungle.                                                       



Geen opmerkingen: