zaterdag 3 september 2011

LABUAN BAJO II - FLORES


Dit is de eerste markt in Indonesië waar we zien dat er vlees verkocht wordt, maar als we al de vliegen zien die er rondhangen overwegen we toch eventjes om vegetariër te worden. Alleen kip komt misschien in aanmerking om te kopen. Die koop je hier levend maar als je wilt wringen ze die de nek om en gooien die in een soort mangel met rubberen tjoepen en laten de kip erin ronddraaien tot er geen pluimpje meer aan zit.

Ook vis verkopen ze hier, maar dat is geen rariteit want dat verkopen ze op elke markt, maar toch vinden we deze vissen er toch ook niet zo fris uitzien.
De groenten daarentegen zijn mooi vers en het aanbod is gevarieerder als wat we gewoon zijn. Dus daar halen we ons hartje goed aan op.

In de namiddag zit onze frigo terug goed vol eveneens als de watertanks en zijn we gereed om morgen door te gaan, maar dan vindt Dirk eindelijk het probleem met onze stuurinrichting.

Als sinds Wangi Wangi draait het stuur van de Narid heel stroef en we begonnen er ons echt wel erg ongerust in te maken. Aan het roer was anders niets verkeerd te zien, evenmin als aan de overbrenging van het roer naar de stuurstand. Omdat we niks konden vinden kregen we dan ook echt schrik dat we de Narid uit het water moesten gaan halen en wie weet wat allemaal vernieuwen. En de eerste plek om aan een boot te werken is een dikke duizend mijl van hier in Maleisië of Singapore!

Maar vandaag ontdekt Dirk dat het probleem ergens in de stuurkolom moet zitten, maar omdat het al te laat is om die nu nog helemaal uiteen te halen, besluiten we om nog een dagje langer in Labuan Bajo te blijven en morgen te kijken of we er iets kunnen aan doen.

Geen opmerkingen: