zaterdag 17 september 2011

NAAR BALI


Het begint veelbelovend. Rond de 20 knopen wind uit de goeie hoek waarmee we een snelheid maken van tussen de 7 tot 8 mijl per uur. Dat gaat lekker!

Maar spijtig genoeg blijft het niet duren. Als we voor de kust van Bali komen valt de wind helemaal weg, met nog 48 mijl voor de boeg. We proberen nog te zeilen met de genakker, maar het heeft geen zin. De wind is helemaal op. Zonde. De rest van het traject wordt dan al motorzeilend gedaan, waarbij de zeilen er meer voor de show opstaan als wat anders.

Na twaalf uur varen komen we aan in Lovina Beach in het noorden van Bali waar het al goed vol ligt met al de jachten van de Sail Indonesia. Maar zoals men zegt: er is altijd plaats voor eentje meer, vinden wij nu ook weer een plekje, vlak naast de ‘Gemini’. Het weerzien met Frans, die een andere route door IndonesiĆ« heeft genomen, is dan ook weer heel plezant. En nadat we eerst even hebben bijgebept (zoals Frans dat zo grappig zegt) gaan we toch nog, ondanks  dat het al een zeer lange dag is geweest, even naar de kant kijken.

Eerste indruk van Bali: ja, gewoon gezellig!


 

Geen opmerkingen: