donderdag 1 september 2011

BONERATE


Al sjans dat we gisteren de ingang naar de lagune niet vonden, want vanmorgen is die bijna leeg! Er staat misschien nog een halve meter water in en de schepen liggen allemaal op hunne kant. Zelfs met onze dinghy geraken we niet tot helemaal aan de kant.

De schepen die ze hier bouwen zijn van die grote houten Aziatische vrachtschepen. Niet zo mooi afgewerkt, maar wel heel stevig. Ze gebruiken er massieve planken voor van 5 cm dik hard hout. Kan zeker tegen een stootje. Wel spijtig dat het vandaag feestdag is - einde van de ramadan - en we ze er niet zien aan werken.
 








Dan maar een wandelinkske door het dorp. Ja wadde... we zijn de 5de boot die dit jaar het dorp aandoet en t’is te zien en te horen, bijna alle kids die hier wonen lopen achter ons gat aan en roepen de hele tijd mister! mister! Ze vergezellen ons helemaal tot aan de andere kant van het toch wel redelijk groot dorp. Daar komen we ne kerel tegen die ons spontaan een rondleiding aanbiedt en gaan we gezellig met zen alle op toer. Aan het einde ervan gaan we een ice tea drinken met die gast en krijgen we een hele uitleg over hoe graag hij meer zeilboten naar hier wilt zien komen.

Rond de middag zijn we terug aan boord en zeilen dan nog verder naar Labuan Bajo, helemaal in het westen van Flores.


Geen opmerkingen: