zaterdag 10 september 2011

BANTA-SERINGGIT 10 en 11/9


De charme van dit mooie baaike verdween vannacht nogal snel door de swell die hier binnenkwam. We hebben de hele nacht liggen rollen, afschuwelijk slecht geslapen en willen vanmorgen hier dan ook zo snel mogelijk weg.

Om ons getreuzel van de laatste dagen goed te maken plannen we eens veel mijlen te maken en tot morgen te blijven doorzeilen en dan zien waar we uitkomen. In het begin van de trip ziet het ernaar uit dat we niet ver zullen komen, maar na 2 uurtjes verandert dat en uiteindelijk varen we in een trek door tot helemaal in het westen van Sumbawa.

De volgende morgen horen we op het radionetje dat Kind of Blue in onze buurt zit, ze zijn onderweg naar Gili Lawang, een eilandje in het noordwesten van Lombok. We spreken af dat wij er vandaag ook naar toe zeilen maar dat lukt ons niet. In de loop van de morgen krijgen we ineens zoveel tegenstroom dat onze mijlenteller flink daalt. Verder als Seringgit eiland geraken we niet voor het donker, maar we vinder er wel een heel rustig ankerplekje.

Geen opmerkingen: