dinsdag 13 september 2011

GILI LAWANG - GILI AIR

Het is een beetje vervelend zeilen vandaag. We beginnen met grootzeil en genua aan stuurboord. Maar dan draait de wind wat en gijpen we tot het grootzeil aan bakboord komt. Hmmm...niet zo goed. Grootzeil terug naar de andere kant en genua aan bakboord. Misschien....als we een boomke steken. En dat is inderdaad beter,maar dan valt de wind weg.
Allé... motor op en zeilen binnen. Maar een half uur later kunnen de zeilen er terug uit en de motor af. Maar niet voor lang. Terug motor op...motor af....zeilen uit en boom afbreken...zeilen in....uit....En het moet allemaal een beetje vlotjes gaan, want Kind of Blue zit vlak voor ons en die willen we kunnen bijhouden hé.

Enfin na negen uren trekken aan de schoten en de lijnen arriveren we op Gili Air. Dat is een klein eilandje aan de westkust van Lombok. De ankerplaats op Lombok zelf is erg rollerig en oncomfortabgel en ligt bovendien propvol doordat de jachten die meedoen aan de rally van ‘Sail Indonesia’ daar bijna allemaal liggen. Maar ook op Gili Air, dat maar drie mijl verder ligt is het erg druk en moeten we toch even zoeken naar een plekje voor ons anker.

Geen opmerkingen: