donderdag 22 september 2011

BALI V


We huren een scooter en rijden ermee naar de Ulun Danu Temple. Op het plannetje leek dat niet zo ver en goed te doen, maar amaai zeg....wat een bochtig weggetje. Frans is ook mee en die is de scooter snel gewoon, maar voor Dirk is het toch effe wennen met mij achterop van de ene haarspeld bocht in de andere. Maar lang duurt het niet of we scheuren over de weg die stijl omhoog kronkelt. Het landschap is hier de moeite, geen typische rijstvelden maar weelderig groen.

De Ulun Danu tempel ligt in het Bratan Lake, een kratermeer en is waarschijnlijk een van de bekendste tempels op Bali, maar dat is niet zonder reden. Kijk maar hoe mooi die is.



De terugrit naar Lovina Beach duurt maar half zolang als daarstraks, maar nu is het bijna de hele tijd bergaf en Dirk is weer helemaal ingereden ook.

s’ Avonds krijgen we van de Local Governement van Buleleng ( noord Bali provincie) een gala diner aangeboden voorafgegaan door de ‘Joged dance’. De Joged is een sociale Balinese dans waarbij een meisje danst op de tonen van een bamboo orkest - de instrumenten zijn gemaakt van bamboo. Vervolgens stoot het meisje iemand aan uit het publiek die met haar moet meedansen. Erg grappig natuurlijk met al die toeristen die zo stijf als een hark dansen, uitgezondend enkele natuurtalenten.

Geen opmerkingen: