woensdag 16 mei 2012

TIOMAN, TEKEK


Van Tekek loopt er een wandelpad over de berg naar de Juara baai aan de andere kant  van het eiland. Een stevige wandeling van 7 km waar we net iets voor acht uur aan beginnen wanneer het nog juist niet te warm is. Met z’n vijven zijn we, Dick, Michel & Carmen van Colorazul en wij.


We moeten heel eventjes zoeken naar het pad dat juist waar de straat doodloopt, rechts het bos ingaat. Of beter gezegd de jungle ingaat want hier lijkt het nu eens echt op de jungle zoals ik me die had voorgestel, dicht begroeid met palm- en allerlei andere bomen en veel groen aan de grond. Het pad begint meteen naar boven te klimmen, zeker 4 km aan een stuk door. Het is wel handig dat het pad bijna helemaal uit trappen bestaat, maar amaai, zoveel trappen lopen pakt wel op de adem. Als het pad verspert wordt door een boom die is omgevallen, lijkt het even dat we rechtsomkeer moeten maken, maar na een serieuze klauterpartij geraken we er toch allemaal over.


Eens we boven zijn stopt de jungle en komen we aan een betonnen weg met een splitsing naar Juara of terug naar Tekek maar dan via de nieuwe betonnen weg. Maar we wandelen uiteraard verder naar Juara, nu 3 km aan een stuk heel steil naar beneden. Na 2,5 uur stappen komen we aan.


Helemaal terug wandelen terwijl de zon al goed van katoen geeft zien we eerst niet zitten, maar ze vragen hier zo’n belachelijk hoge prijs voor de taxi - 125 RM voor ons vijf -  dat we toch maar te voet terug gaan en het eerste stuk over de weg proberen mee te liften met een scooter. Tweemaal stopt er inderdaad ook een scooter zodat Dick en Carmen achterop snel terug geraken, maar Michel en wij lopen heel de weg terug. Op het steile stuk, nu naar boven, is het afzien maar eens terug in het bos gaat het vanzelf en het is eigenlijk echt wel een hele ferme wandeling.

Geen opmerkingen: