zaterdag 26 mei 2012

SATANG BESAR


Vandaag zeilen we naar Satang Besar eiland en ja ja... het is ongelooflijk maar we kunnen deze keer ook weer zeilen. Wel scherp aan de wind, maar het lukt net en dat is toch echt wel veel plezanter dan dat motoren.


Bij Satang Besar gaan we eerst aan de noordzijde kijken of we daar het anker kunnen droppen, maar dat baaike daar stelt zo weinig voor en gezien onze ervaringen met het weer hier, vinden we het  eigenlijk  maar niks. Dus gaan we verder door naar de oostzijde en daar is het wel mooi, maar daar liggen we recht in de wind (wel niet veel en hij kont vanuit het oosten dus ongevaarlijk) en in de swell. Ook niet goed dus...Oke, dan vergeten we dit eilandje maar en gaan meteen door naar de Santubong rivier waar we zeker weten dat we veilig kunnen liggen.


Op de Santubong rivier bij het gelijknamige vissersdorp ligt toevallig ook de Willy, die we in Langkawi gaan helpen zijn bij de installatie van zijn pactor modem. En omdat de Willy een feestje aan het bouwen is met nog 2 Franse boten, komt hij ons gelijk ophalen van zodra ons anker de bodem raakt. ‘t Is allemaal weer erg onverwacht maar wel gezellig en die Fansen blijken toffe gasten te zijn als ze een glaasje wijn op hebben. 



Geen opmerkingen: