woensdag 9 mei 2012

PULAU TULAI




Voor we naar de westkant van Tioman gaan, stoppen we bij Pulau Tulai het eilandje 3 nm  ten noorden van Tioman dat erg populair is bij duikers en snorkelaars. Volgens de reisgids moeten we in de noordelijke  baai zijn, waar de kale en rotsachtige kant erg mooi is onder water, maar omdat het daar te diep is om te ankeren en er aan de ene mooring die er ligt al 3 lokale bootjes hangen, varen we verder tot de westelijke baai.  


Een mooie en grote baai en zodra we daar een mooring hebben opgepikt springen we met duikbril en vinnen het water in. In heel helder water maar voor de rest nogal teleurstellend. De koraal is  dood en er valt dan uiteraard ook niet veel vis te zien. Alleen een grote schildpad die we even achtervolgen.


Omdat we op dit plekje  absoluut niet goed liggen in geval van een Sumatra, overwegen we na het zwempartijtje nog  verder te varen naar de marina van Tioman. Maar omdat we toch al heel veel pech moeten hebben om weer zo’n weerfront over te krijgen, verwisselen we de mooring die veel dicht ligt  tegen de kant, met een hele dikke in het midden van de baai.                          

Geen opmerkingen: