donderdag 3 mei 2012

SUNGAI SANTI - JASON BAY


Nu we Dick en Anita terug gevonden hebben - het was gisteren nog erg gezellig  want we hebben het weerzien natuurlijk gevierd - is de volgende bestemming Pulau Aur. Een beetje te ver om in 1 dag te doen, maar dat is niet erg, want op 54 mijl kunnen we weer een nachtstop maken in de Jason Bay.


De dag begint goed, we zijn in goed gezelschap met de Kind of Blue en hebben voldoende wind om met de genakker te zeilen. We moeten wel nog een stukje langs de ‘Shipping Lane’ maar net zoals gisteren sturen we net langs de Lane, tussen de geparkeerde zeeschepen. En dat is wel een beetje een gek zicht met dat grote zeil op. 


Wanneer we het uiterste zuiden van de Maleisische Peninsular ronden en onze koers naar het noorden uitzetten, draait de wind mee met ons, maar iets te ver door want ze komt vanaf dan pal op de neus binnen. Zonde, want het waait nog een 12 knopen en als die vanuit een andere richting waren gekomen, hadden we er toch nog iets mee aan gekund. Maar het zij zo en het tweede deel van vandaag doen we dus op motor.


Kind of Blue met genakker


Geen opmerkingen: