dinsdag 29 mei 2012

SARAWAK CULTURAL VILLAGE


Sarawak Cultural Village portretteert ‘live’ Borneo’s rijke culturele diversiteit op één plaats. Een 17, 5 hectare uitgestrekt gebied aan de voet van de legendarische Mount Santubong met uitzicht  op de Zuid Chinese Zee en 7 authentieke ethnische huizen van verschillende stammen die vandaag nog steeds in Borneo leven, gebouwd rond een aangelegd meer.






Het meer vertegenwoordigt de neiging van de Sarawakians om hun huizen te  bouwen bij rivieren of langs de kust. Deze ‘water-levenslijn’ wordt gerepliceerd als een centraal punt voor op  water gebaseerde activiteiten. 


In het park  zijn verschillende demonstraties van ambachten door echte vaklui, traditionele spelen, huishoudelijke taken, rituelen en ceremonies, die uitgevoerd worden in en buiten de ‘longhouses’ .


Jonge getalenteerde Village artiesten voeren hier ook 2 maal per dag een multi-culturele dansvoorstelling op in het theater van het park en tot slot serveert het restaurant van het museum dagelijks geselecteerde traditionele Sarawakian gerechten.
                                                                                                            (Www.scv.com.my)


We beginnen in het openluchtmusen  met de dansvoorstelling en die is zo goed, dat deze alleen al een bezoek aan de Cultural Village de moeite waard maakt. Maar eigenlijk is het  hele ‘Life musem’ zo goed in elkaar gezet dat ik niks anders kan doen dan beamen dat dit musem echt een ‘must do’ is.


They do mean business , so better watch out
The skulls are real !

Geen opmerkingen: