woensdag 30 mei 2012

KUCHING


We nemen de bus - of eigenlijk onze duim, want de bus komt maar niet af en liften lukt hier goed, zelfs al zijn we met vier man - naar Kuching om in te klaren. 


Alhoewel we nog steeds in MaleisiĆ« zitten, moeten we ons toch weer laten inklaren en onze paspoorten opnieuw laten afstempelen. Een beetje een rare regeling, maar die geldt niet alleen voor zeevarenden maar voor iedereen die Maleisisch Borneo binnenkomt. Nu hadden we wel gelezen dat we ook opnieuw een visum voor 3 maanden zouden krijgen - wat ons erg goed zou uitkomen - maar dat klopt niet.  We krijgen inderdaad een nieuwe stempel in ons paspoort maar onze oorspronkelijk visum wordt  met 3 dagen ingekort...!Waarom ? dat weten we niet, maar het lijkt ons niet zo verstandig om dat aan te kaarten.


Na de hele rompslomp weeral van Immigratie, Port Captain (euh.... shhhhhh...daar zijn we niet geweest, daar moesten we ver voor om lopen) en Customs nemen we een taxi naar de binnenstad van Kuching. Echt veel tijd om te stad te verkennen hebben we niet, want we moeten op tijd de bus terug naar Santubong halen. Maar op het eerste zicht lijkt het een interessante stad die we zeker nog eens tegoei moeten exploreren.


New State Assembly Building



Geen opmerkingen: