woensdag 6 juli 2011

6 tot 10 juli DARWIN

We hebben tamelijk wat te doen hier in Darwin, dus na één dagje rust vliegen we er al meteen in.
Eerst naar de Douane om ons aan te melden in Darwin. Precies of ze niet weten dat we hier zijn... ze zijn sinds Seisia bijna dagelijks met hun vliegtuigje over ons overgevlogen en hebben ons ettelijke keren gevraagd om de naam van de boot te spellen en waar we naar toe gingen. Een keer was ik ze voor en had ik ze zelf opgeroepen. Toen stonden ze daar een beetje met hun mond vol tanden en zeiden dat ze wisten bij welk groepje boeten we hoorden en onderweg waren naar Darwin.

Vervolgens naar de Indonesische Ambassade voor visa’s. We hadden een beetje schrik dat ze daar moeilijk zouden doen over onze paspoorten, maar dat viel heel goed mee. In de nieuwe Europese reispassen zit toch een hard plastic blaadje om vervalsing van het paspoort moeilijker te maken en dat plasticje is ondertussen uit mijn paspoort gescheurd en hangt bij Dirk met nog een puntje vast. Nu telkens als we onze pas ergens moeten laten zien, vragen we om voorzichtig te zijn met dat plastic blaadje van Dirk en dat van mij niet te verliezen. Omdat we de paspoorten een week moeten achter laten op de Ambassade zei die bediende die ons hielp dat ik dat plasticje maar zelf moest bijhouden en heeft dat van Dirk er maar meteen uitgescheurd zodat hij het zeker niet kwijt zou doen.

Wanneer we rond zijn met de administratie beginnen we met klusjes aan de boot. Onder andere voor de zoveelste keer al de naden van de buiskap verstikken. Eigenlijk is de buiskap helemaal op, maar we zouden er toch nog graag mee in Maleisië of Thailand geraken waar een nieuwe laten maken betaalbaar is.

Zondag gaan we naar de Beer Can Regatta bij Mindil Beach. Een race van bootjes gemaakt uit bierblikjes tegen bootjes gemaakt uit frisdrankblikjes. Erg grappig en sommige ontwerpen van bootjes zijn heel creatief.

Aansluitend gaan we naar de Sunset Market die elke donderdag en zondag wordt gehouden op Mindil. Je gaat daar ergens op een stoel zitten ( als je zeker wilt zijn dat je kan zitten breng je je eigen stoel mee) luistert er naar de groepjes die muziek spelen, snuift de geuren op van al de eetkraampjes die er staan en kiest dan bij welk stalletje je wat te eten gaat kopen. Bij de Thai, de Griek, de Portugees, de Chinees, de Indiër, Sri Lankees of....

Geen opmerkingen: