maandag 11 juli 2011

11 tot 17 juli DARWIN II

De Australische ziekteverzekering heeft met de verschillende landen waaronder ook België een overeenkomst gesloten waardoor je als toerist of buitenlander in Australië gratis naar de dokter kan.
Je moet wel eerst even een ‘Medicare Card’ (gratis) gaan ophalen en met die kaart kan je dan naar een ‘Bulk Billing’ dokter die je niet moet betalen. Of als je naar een andere dokter gaat kan je 33% terug claimen van je rekening bij medicare.
Dus als het dan toch gratis is, lijkt het ons geen slecht idee om voor we naar Azië te gaan effe langs de dokter te passeren voor een algemene check up. Enfin effe...we zijn er bijna een ganse week mee zoet. Eerst op consult, dan de volgende dag naar het medische centrum om bloed te laten trekken en twee dagen later nog eens terug naar de dokter voor de uitslag van het bloed. En omdat we dan toch bezig zijn gaan we ook nog eens langs de oogarts en naar de tandarts. Die laatste is helaas niet gratis, die kost me 275 $ om 15 minuten in de stoel te zitten en 1 gaatje te repareren!
                             
Omdat we vinden dat we Australië niet kunnen verlaten zonder ten minste één krokodil gezien te hebben boeken we een tour naar de ‘Jumping Crocodiles’. Ja, het zit hier naar het schijnt vol van die beesten en sommigen hebben ze zelf rond hun boot gehad, maar wij hebben er nog geen enkele gezien.(alleen nog maar zijn spoor)
De tour is wel een echte aanrader en je krijgt niet alleen krokodillen te zien, maar ook nog iets van het landschap want het is een uurtje rijden naar de Adelaide River. Onderweg wordt er gestopt bij de ‘Wetlands’ waar enorm veel vogels zitten en we o.a. een zeerarend zien, een zwarte nek ooievaar, een lange nek schildpad en....
Voor de krokodillen gaan we een bootje in de rivier op. Om de beesten te lokken worden ze gevoerd met hompen vlees en oké ze zijn dan misschien een beetje geconditioneerd, maar het is echt wel machtig om zo’n beest van dichtbij te zien. Hem te zien afkomen, een beetje te zien snuffelen aan het vlees, te zien twijfelen of hij dat wel wil. Zijn kop eens uit het water te zien steken en dan, na wat dralen toch uit het water te springen om het te pakken. Echt heel plezant en er zit hier een hele kolonie van die voorhistorische beesten!


 


 

Geen opmerkingen: