maandag 18 juli 2011

18 tot 22 juli DARWIN III

De laatste week proberen we nog de laatste spulletjes bij elkaar te krijgen en de laatste klusje af te werken. Wat die spulletjes betreft, dat krijgen we niet voor elkaar, maar dat is zo erg niet, zonder geraken we er ook wel.

In Darwin zitten er een stuk of 4 chandlers, maar het is telkens een heel gedoe om er te geraken.
Om te beginnen is het een kwartier varen met ons bijbootje om aan de kant te geraken. De Fannie Bay is heel groot, maar ook heel ondiep en om bij laag water toch nog een beetje water onder de kiel over te houden moet je ten minste 1 mijl van het strand geankerd liggen. Dan is het nog eens 20 minuten rijden met de bus tot Darwin en als je aan de andere kant van de stad moet zijn, moet je nog eens overstappen van bus. Ondertussen hebben we dus al veel uren versleten hier aan ‘onderweg zijn’.


De Indonesische Ambassade organiseert ook nog eens een feestje voor iedereen die naar Indonesiƫ gaat. We kunnen er al eens van de Indonesische keuken proeven en krijgen een heel programma voorgeschoteld van muziek en dans. Een erg plezante avond en mooie introductie tot de Molukken eilanden want nu hebben we er wel helemaal zin in gekregen.

                          


Geen opmerkingen: