donderdag 28 juli 2011

28 juli BANDA II


De Banda Archipel bestaat uit 13 kleine eilandjes die uit de diepe Banda zee uitsteken. In totaal wonen er 20.000 mensen verspreid over de verschillende eilandjes.
In het begin van de 15 de eeuw hebben de Europeanen hier veel oorlogen uitgevochten om zowel het bezit van deze Spice Island als om de controle op de handel van de specerijen zoals nootmuskaat, kruidnagel, kaneel en...Overblijfselen vanuit deze tijd zijn het Belgica Fort, Concordia Fort, Hollandia Fort, regeringshuizen en nog een paar monumenten.

Banda is ook erg bekend om zijn kristalhelder water en fantastische onderwaterwereld. Wij wilden vandaag dan ook gaan snorkelen, maar omdat het heel erg bewolkt is met af en toe een drup regen en we dan niet veel zien onder water, gaan we maar in het dorp een kijkje nemen.

Een typisch Aziatisch dorp maar wel heel rustig. Op heel het eiland rijden er maar 4 auto’s rond en ook niet al te veel brommertjes. De mensen zijn supervriendelijk, zeggen allemaal goedendag en de kinderen proberen hun kennis van het Engels op ons uit.
‘s Avonds gaan we nog eens eten bij Abba en wat een verschil met het avondeten van gisteren. Het is echt, zoals Marjo van de Taremaro zegt, onbeschoft lekker.
 

Geen opmerkingen: