vrijdag 21 januari 2011

THREE SISTERS - BLUE MOUNTAINS 21-01-11

Volgens de legende was er ooit een tovenaar die drie zusjes  elk in een steen omtoverde om hen zo van de ongewenste avances van drie jongemannen te beschermen. Maar voor de tovenaar de spreuk weer kon terugdraaien, stierf hij en de zusjes...die vormen vandaag de dag een imposante rotsformatie midden in de Blue Mountains.

De Jamison Valley, aan de voeten van de Three Sisters kan je ontdekken of door de kabellift  met glazen vloer naar beneden te nemen, of via de oude spoorlijn (vroeger werd er steenkool gewonnen in de vallei) of gewoon door te voet de berg van 52° af te dalen. Wij kiezen voor het laatste want de vorige opties vinden we nogal prijzig en gewoon naar beneden wandelen, daar is niets moeilijk aan en vermoeiend is dat nu ook weer niet hé.
Eens beneden vinden we een 'boardwalk' die tussen het oude mijnwerkersdorp en het regenwoud kronkelt. Als we er na een uurtje uitgewandeld zijn willen we het treintje terug naar boven nemen, maar bij nader inzicht...waarom wadelen we gewoon niet terug. Dan hebben we onze workout voor vandaag gehad en $22.00 uitgespaard.
Zo gezegd zo gedaan en na 30 minuten (ipv 50 zoals staat aangegeven) staan we al terug boven, maar amaai zeg, al die trappen kruipen nogal  eens in mijn benen! Als dat morgen maar goed komt met die kuiten.



















In de namiddag rijden we zo'n 200 km naar het zuiden naar Kangaroo Valley. Een prachitge vallei in het nog steeds heel groene Australië. Ja dat moet ik toch eens zeggen. Australië ziet er heel anders uit dan ik verwacht had, maar versta me niet verkeerd, ik ben aangenaam verast. Ik had een dor en plat woestijnlandschap verwacht, maar we zitten midden tussen de groene heuvels.

De Bendelee camping, ook weer gratis, ziet er ook niet slecht uit. Eigenlijk ziet ze er zo goed uit dat we meteen besluiten om ons tentje weer op te zetten en hier een dag langer te blijven ipv in de auto te slapen en morgen weer door te gaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Dirk & Anneke,

Waar zitten jullie intussen? Wij zitten in de regen en de kou in Tasmanië. Zondagavond terug in Melbourne.

Veel groeten,

A Small Nest