vrijdag 14 januari 2011

SYDNEY 05-01-11

We gaan nog één keer naar een auto kijken.
In Merrylands, 30 minuten rijden vanuit Sydney met de trein, staat een 4x4 Mitsibushi Pajero van ’97 voor 5500 AUD.
Als dit niks wordt, hebben we besloten, dan gaan we in op het aanbod van vrienden van vrienden en nemen hun oude Holden stationwagen over voor 500 AUD.
Nu de Pajero. Op het eerste zicht ziet hij er niet slecht uit, maar op het tweede zicht…hmm…nee toch maar niet. De motor draait niet mooi en één van de voorwielen is helemaal scheef uitgelopen. Dat komt niet goed, zegt Dirk, daar kunnen we nog veel problemen mee krijgen. Bovendien staan er al 450.000 km op de kilometriek en als wij er nog eens 20.000 extra bij zetten, krijgen we de auto naderhand aan de straatstenen niet meer kwijt.
Oké, dat was het dan. Het wordt dus geen 4WD om mee door Australië te rijden en in het zand te ravotten, maar een gewone ordinaire stationwagen met tentje. We hebben er wel een beetje spijt van maar we kunnen niet blijven zoeken hé. Trouwens, die Holden is waarschijnlijk een veel verstandiger keuze. We kunnen er nooit niet veel geld mee verliezen en houden nu zelfs nog wat geld over om af en toe in een motelleke eens lekker te slapen en te douchen.

Geen opmerkingen: