vrijdag 14 januari 2011

SYDNEY 06-01-11

We moeten eerst komen kijken naar de Holden Commodore, zegt Kate, want als we hem zien willen we hem misschien niet meer. Het is ene grote roestbak, maar met een motor in prima staat en hoewel al 20 jaar oud, staan er nog maar 260.000 km op de teller. De auto is van Kate’s moeder geweest en daarna van haar tante. Dus van twee oude vrouwtjes die er altijd heel voorzichtig mee hebben gereden. Hij is zo geroest omdat hij altijd geparkeerd heeft gestaan aan het strand en is dus eigenlijk 20 jaar lang lichtjes gezandstraald geweest. Het is dan ook maar heel oppervlakkige roest, maar het is inderdaad geen gezicht.
Maar ach wat, voor 500 AUD zijn we nu ook weer niet zo kieskeurig hé.
Oké zegt John, dan zal ik de papieren nog in orde maken, want de rego is vervallen.
In Australië is de rego zoiets als bij ons de wegentaks, de technische control én een verplichte verzekering aan derden in één. Je kan dat per 3 maanden verlengen, maar in dit geval is de rego vervallen en moet de auto eerst een nieuwe blue slip en pink slip hebben.
Geen probleem volgens John en hij belooft ervoor te zorgen.
Twee dagen later is hij ermee klaar en mogen we onze auto komen ophalen, maar moeten nog wel 1300 AUD extra betalen voor de hele paperassenwinkel.
Watblieft…! Zoveel geld voor een auto van maar 500$!!!
Maar ja, we zijn voor een heel jaar verzekerd en als we de auto ondertussen verkopen is het de gewoonte om de rego mee te verkopen. Of als we de auto naar een sloper brengen, krijgen we 500 $ aan wrakwaarde en kunnen de overschot van de rego terug recuperen.
Dus als we er nu een maand of twee mee kunnen rondrijden krijgen we een hoop geld terug en zijn we er goedkoop vanaf.

Geen opmerkingen: