vrijdag 14 januari 2011

SYDNEY 11-01-11

Afgelopen zondag zijn we onze auto gaan ophalen in Gosford. De stokoude Holden Commodore 3.8L /V6. Hoewel niet onze eerste keus kan Dirk de krachtige V6 wel appreciëren en hoewel oud rijdt hij heel soepel en goed.
Maar ’s maandags zijn we al helemaal niet meer zo gelukkig met onze nieuwe aankoop. Midden in het drukke stadsverkeer houden de remmen er ineens mee op. Shit….en we hebben nog geen verzekering voor schade aan derden (wel personen, dat is verplicht en zit in de rego).
Heel voorzichtig rijden we naar de dichtstbijzijnde Holden garage om ze te laten nakijken, maar die hebben vandaag geen tijd voor ons. Maar omdat de remmen af en toe uitvallen en niet constant weg zijn, denkt Dirk dat er ergens een luchtbel in de leiding zit en besluit om ze zelf te  ontluchten. De thermostaat is trouwens ook kapot, maar die hebben we al nieuw gekocht en ging Dirk sowieso al zelf vervangen.
Woensdag, nadat de remmen en de thermostaat in orde zijn, verliezen we de koelvloeistof. Radiator stuk? Nee want we vinden geen lek. Join de culas naar de kloten? Zou kunnen maar we gokken op een luchtbel in het koelingsysteem en blijven positief denken.
Ondertussen hebben we al een tent, stoelen en allerlei campinggerij gekocht en zijn bijna klaar om aan onze landtocht te beginnen, maar zijn al het vertrouwen in onze auto kwijt.

wordt vervolgd..........

Geen opmerkingen: