vrijdag 14 januari 2011

OUD EN NIEUW 31-12-10

Oud en Nieuw in Sydney. Ik heb er nog altijd geen woorden voor gevonden om het te beschrijven. Spectaculair , fantastisch, onvergetelijk, prachtig…allemaal waar en nog veel meer ook, maar een beetje afgezaagd hé. Laat ik eens anders proberen:
Vanaf ’s middags zakken er 1, 5 miljoen mensen af naar de Harbour Bridge – wij zijn er al van gisteren, kwestie van zeker op de eerste rij te zitten - om het grootse vuurwerk ter wereld te zien. Overal feestjes, in de parken en op de boten in de haven. Nog nooit heb ik zoveel boten tegelijk op het water gezien en uitgezonderd een paar kleine akkefietjes gebeuren er geen ongelukken! Maar de sfeer hangt er al goed in
Om 9 pm het eerste vuurwerk. Wauw! Maar dat was maar voor de kinderen en om even te oefenen.
Maar dan bij de jaarwisseling: 25.000 vuurpijlen worden er na middernacht afgeschoten, 11.000 vuurwerkbommen gebruikt en 100.000 speciale vuurwerk effecten worden ingezet. De explosieven worden op 130 verschillende plekken tot ontsteking gebracht.
Omdat het niet mogelijk is om dat allemaal met de hand te doen zorgen twaalf computers er voor dat het vuurwerk precies op tijd wordt ontstoken en er is 60 kilometer kabel aangelegd om er voor te zorgen dat ze hun 10.000 cues kunnen afgeven.
Gewoonweg spectaculair en ….
Wij zaten dan ook nog eens met 20 man op de Innforapenny die speciaal voor het vuurwerk naar Sydney was gezeild. Peter en Penny hadden een paar vrienden meegenomen en hun dochter met haar verloofde Jack. Én de ganse band waar Jack in speelt én de vriendinnetjes van die gasten. Enfin, ambiance te over dus en een nieuwjaar om nooit meer te vergeten.
 

Geen opmerkingen: