vrijdag 18 februari 2011

23 JANUARI

Kangaroo Valley is mooi en we zouden hier nog wel een tijdje kunnen blijven, maar we zijn nog geen 200 km ver van Sydney geraakt en als we aan dit tempo blijven reizen, ja...dan gaan we niet veel van Australië gezien hebben hé. Dus besluiten we om een streepje gas bij te geven en in één trek door te rijden naar Melbourne, op bezoek bij Peter en Nani.
We beginnen er ‘ s morgens vroeg aan en rijden bijna non-stop door met alleen af een toe en plaspauze en lunch- en dinnerbreak. Pas als het donker is stoppen we ergens op een parking en slapen in de auto.De volgende morgen na een verfrissende douche en klein ontbijt rijden we voort en rond de middag komen aan in Mornington-Melbourne.
 
Het weerzien met Peter en Nani is fantastisch. Van Venezuela tot Vanuatu hebben we vele passages samen gezeild en als je meer dan een jaar samen bent opgetrokken dan heb je na twee maanden elkaar niet gezien te hebben véél bij te praten.
We krijgen bij Peter en Naai de hele bovenverdieping van hun huis ter beschikking. Slaapkamer met eigen badkamer en tv-kamer en mogen blijven zolang we willen. Maar we worden zo in de watten gelegd bij hen dat we niet te lang durven blijven,’ t is dat als we dat te goed gewoon worden we misschien helemaal niet meer weg geraken hé.
Enfin, Peter laat ons de hele Peninsula van Mornington zien, neemt ons mee de berg op naar het Dandenong Ranges National park en gidst ons het hele gebied onder Melbourne rond. We vieren samen met hen Australian Day op 26 januari en gaan kijken naar de stoet die ter gelegenheid van deze feestdag door Mornington trekt. Zo’n echte ouderwetse stoet zoal wij die vroeger ook kende, waar het ganse dorp in meeloopt alleen...geen majorette! Maar bestaan die nog wel?

Na drie erg leuke dagen vinden we het tijd om verder te trekken maar voor we verder rijden gaan we eerst lang Bunnings (de Australische versie van de Gamma) en bouwen een keuken in onze auto en verbouwen we hem zo dat we een vast bed hebben en plaats om al onze spullen weg te bergen.

Oke, klaar om naar Perth te rijden.

Geen opmerkingen: