vrijdag 25 februari 2011

8 tot 11 FEBRUARI WEST AUSTRALIË

We dachten in de voormiddag te beginnen aan de terugreis naar Sydney, maar we geraken niet gemakkelijk weg bij Stijn. ‘ s Morgens maakt hij ons nog een uitgebreid Australisch ontbijt en ’s middags legt hij me daar eventjes een paar heerlijke T-bones op de bbq waar we werk aan hebbenMaar laat in de middag nemen we dan toch afscheid en vervolgen onze landtrip. 

De eerste stop is Busselton. Een typisch West Australisch kuststadje met de langste ‘timberwood’ jetty van de wereld. Hij is 2 km lang en natuurlijk lopen we die helemaal op en af.

De volgende dagen blijven we de kust van West Australië volgen tot helemaal in het zuiden. We doen Yalingup aan, de wijnstreek van Margaret River en rijden via de Boradup Drive, een zandweg dwars door een ecalyptuswoud verder zuidwaards. We maken wandelingen in het bos, proeven wijn in de vineyards, kamperen in de bush, grillen ons avondeten op onze kleine bbq en zakken verder af tot we in Augusta en Cape Leeuwin arriveren en in het meest zuid-westelijke puntje van Australie uitkomen. De plaats waar de Zuidelijke Oceaan en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten.



Vanaf hier gaan we richting oost en dat doet heel raar...normaal gaan we altijd west!!!
Enfin, we klauteren de Gloucester Tree in Pemberton helemaal naar boven en lopen drie dagen later nog altijd stijf en met pijnlijk benen rond. Of t is te zeggen, we lopen drie dagen lang  zo weinig mogelijk rond!



Geen opmerkingen: