vrijdag 8 juni 2012

RAJANG RIVIER


In de voormiddag gaan we naar de markt en wandelen vervolgens nog eens door het stadje.






Na de middag varen we verder de rivier op, maar hebben deze keer niet goed gegist. Het leek erop dat de stroom gedraaid was, maar we hebben toch nog een hele tijd stroom tegen en gaan maar tegen een slakkengangetje vooruit. Nu zijn we wel niet echt gehaast, want we moeten vanavond nergens zijn. De rivier is zo breed dat we gewoon zomaar ergens aan de kant kunnen gaan liggen.


Tegen valavond, wanneer we iets langzamer gaan varen om een plekje uit te zoeken, ondervinden we ineens een sterke trilling op het stuur. Bij een laag toerental is die trilling zelfs zo erg dat de hele boot ervan davert. Heel raar, want twee dagen geleden hebben we inderdaad de schroef precies een slag horen overslaan en is de motor stil gevallen toen Dirk meteen daarop achteruit is geslagen. Maar de motor sloeg meteen van de eerste keer weer aan toen we opnieuw startte. We zijn toen nog een paar uur zonder enige problemen doorgevaren tot Sarikei en vandaag verliep ook alles heel normaal...tot nu...!
Sh****....Hopelijk hebben we toen niks tegen onze schroef gehad en is die nu niet kapot  maar hangt er alleen maar iets in. Maar hier in de rivier in dat bruine water, waar je je dikke teen al niet meer ziet als je je voet tot je enkel in het water steekt, en waar mogelijks krokodillen in rondzwemmen, hebben we toch niet zoveel zin om onder de boot te gaan kijken.











Geen opmerkingen: