woensdag 13 juni 2012

NAAR MIRI 13 tot 15 juni




Van de mondig van de rivier tot Miri is het ongeveer 200 nautical mijl die we eventueel non-stop wilden varen, maar omdat we halfweg een veld olie-boorplatforms moeten doorkruisen willen we dat stuk toch zeker bij daglicht doen.


De eerste avond is het anders wel zonde om te stoppen want we maken nog steeds een mooie voortgang puur op windkracht. Maar als we door blijven gaan dan zitten we straks midden in de nacht tussen die booreilandjes, dus tegen een uur of 11 s avonds varen we richting kust en laten op een halve mijl van land het anker vallen. Het is niet echt ideaal en omdat we zo open liggen deinen we nogal mee op de golven, maar we zijn zo moe dat we er niet veel van merken en ondanks het geschommel lekker slapen.


Na een paar uurtjes slaap vertrekken we  de volgende morgen alweer voor dag en dauw. We maken er terug een lange dag van en net zoals gisteren gooien we zomaar ergens ,op een halve mijl van de kust, het anker uit voor een paar uurtjes rust.


‘S Morgens heel heel vroeg hijsen we weer de zeilen voor het laatste stukje naar Miri en leggen er in de namiddag aan in de marina. Mooi aan de steiger met water maar geen elektriciteit, want ze hebben geen plug meer om onze elektriciteitskabel  mee aan te sluiten ; pech voor ons dus. 









Geen opmerkingen: