maandag 11 juni 2012

RAJANG RIVIER 11 tot 13 juni

Van zodra het tij gekeerd is halen we het anker binnen en laten Sibu achter ons. Ongeveer 5 uurtjes laten we ons meenemen door de stroom en stopppen dan voor de deur van een longhouse. Eigenlijk tamelijk vroeg want we zouden nog gemakkelijk 1 tot 2 uur kunnen meeliften op de stroming, maar het is zachtjes beginnen regenen en we weten niet wat we verder van dit weer mogen verwachten. Bovendien stoppen we ook nogal bewust dicht bij een longhouse, want we hopen er stiekem op om dan uitgenodigd worden om zo een traditioneel huis eens van binnen te zien. Maar...hoewel we hier heel goed liggen voor de nacht mislukt de opzet.


De volgende morgen vertrekken we al om 7 uur in de ochtend en hadden gerekend op een paar uur stroom mee, maar het keert weer vroeger als verwacht. Ja t is toch altijd tellen maar nog meer gissen, maar omdat we dus tegen 10 uur nog maar moeizaam vordering maken, nemen we gewoon pauze. Op de kaart weer in de buurt van 2 longhouses, maar in werkelijkheid lijken ze verlaten! Enfin na een paar uurtjes zetten we onze toch verder en stoppen dan weer 20 nm voor de monding van de rivier, op een mooi plekje om ‘s nachts geankerd te liggen.


We hebben nog een halve dag nodig om de rest van de rivier af te varen en eens terug op zee, zetten we gelijk rechtstreeks koers naar Miri.  











Longhouse

Geen opmerkingen: