zaterdag 30 juni 2012

KOTA KINABALU





Onze volgende bestemming is Kudat en daar gaan we de Narid uit het water halen  voor het jaarlijkse onderhoud. Nu is volgens sommigen de werf in Kudat ‘wel oke’, maar moet je al je materiaal al op voorhand kopen omdat daar niks te vinden valt. Anderen vertellen dan weer dat je in Kudat wel alles kan krijgen...Nu ja, voor alle zekerheid gaan we hier in Kota Kinabalu, wat trouwens een hele grote stad is toch maar al op zoek naar antifouling en een hardware store.
Eerste winkel die we aandoen; Fook Fah ( bij de markt), de verdeler van Kosan Kofill, de goedkoopste antifouling die je hier kan vinden en die volgens de specificaties langer meegaat dan al het veel te dure spul dat ge bij ons kunt kopen zoals International, Hempel of andere zeer dure antifoulings die maar kre een jaar meegaan. Maar omdat we het prijsverschil van deze goedkope antifouling toch niet zo groot vinden met de zeer geprezen Jotun, gaan we toch ook nog maar eens naar de Jotun verdeler. Mr Lee van Jotun blijkt een zeer goede verkoper te zijn, die ons bijna overtuigd om ook nog een grondverf te kopen en een product om de boot te ontvetten. Maar voor de volledigheid ( en het gemak, want 20 liter verf aan boord krijgen is nog geen lachertje) telefoneren we ook nog eens naar de werf in Kudat om te informeren of we daar misschien ook Jotun kunnen krijgen. En wat blijkt, natuurlijk hebben zij dat beschikbaar en bovendien 20% goedkoper als bij Mr Lee!
Bij de ‘Hang On Hardware Shop’ in Inaman, volgens onze info de beste doe-het-zelf winkel in heel KK en omstreken, hebben ze maar twee items van wat op onze lange waslijst staat, nml schuurpapier en verfbakjes. Tja...toch wel niet simpel om hier in Malaysia aan het juiste materiaal te geraken.


De kampung waar we voor liggen

Geen opmerkingen: