zaterdag 7 januari 2012

AO CHALONG / PHUKET


We hadden er niet echt een goed oog op, maar wanneer we de auto-onderdelenwinkel binnenstappen liggen de kogellagers al netjes te wachten op ons. Helaas zonder de stofring die ervoor moet zitten, maar het kan ook wel zonder die laatste volgens Dirk.

Met het bolscharnier hebben we iets minder geluk. Ze hebben er wel een liggen, maar de schroefdraad is niet compatibel. Maar zegt die meneer van de shop, je kan misschien gewoons eens met een hamer op de kom van het scharnier slagen zodat die wat vervormd en de bol niet meer zo kan wiebelen. En ja eigenlijk, dat kunnen we wel eens proberen.

Als we klaar zijn in de winkel rijden we met onze gehuurde scooter naar de Nakkerd Hills, naar de grote Boeddha die uitkijkt over Chalong Bay aan de ene kant en Kata Beach aan de andere kant. Deze Boeddha van 45 m hoog en met een diameter van 25 m is helmaal afgewerkt met Birmaans marmer. Tien jaar geleden zijn een paar vrienden aan dit enorme project, dat vandaag de dag nog niet af is, begonnen en hebben dit helemaal gefinancierd met donaties. Er staan dan ook verschillende giftboxes op de site die goed gespekt worden door de bezoekers ( en op een goede dag komt er +/- 1000 man over de vloer) of je kan een marmeren tegel kopen waar je een wens mag opschrijven aan de achterkant. De Boeddha op zich is toch wel indrukwekkend en het uitzicht hierboven weeral eens de moeite waard.

Geen opmerkingen: