donderdag 5 januari 2012

AO CHALONG / PHUKET


Ik weet niet of je je nog herinnert dat we in Indonesiƫ problemen hebben gehad met de stuurkolom. Het stuurwiel draaide toen heel stroef doordat de kogellagers van de naaf - de pin die uit de stuurkolom komt en waaraan het stuurwiel is bevestigd - nogal erg verroest waren. Dirk heeft dat toen voorlopig opgelost met een halve bus WD40 tussen de lagers te spuiten, maar eigenlijk moeten de kogellagers gewoon vernieuwd worden. En Phuket is nu eens een plaats waar de kans heel groot is dat we die nieuw kunnen vinden.

Alleen is het nog niet zo simpel om de naaf te demonteren. Zeker niet wanneer er nog een clips voor de afdichtingsring zit die niet op het schema staat van de stuurkolom en die zo vettig is dat je hem niet meteen ziet. Maar met wat gevloek en bruut geweld komt het toch allemaal uit elkaar.

Aan Brent van de PCYC - de Yacht Club die in Chalong Bay moorings verhuurt en een bar-restaurant aan het strand heeft - vragen we waar we ergens een Spare Parts winkel kunnen vinden en die stuurt ons naar de Kachang Chaofa Co Ltd en verhuurt ons gelijk een scooter om ernaartoe te rijden.

De Kachang Chaofa is een kleine auto-onderdelenwinkel die een fantastisch groot magazijn moet hebben, want er komt veel volk over de vloer die voor de gekste onderdelen komen en bijna iedereen kan meteen geholpen worden. Maar de kogellagers die wij nodig hebben, hebben ze natuurlijk niet in voorraad. Die zijn van Japanse makelij en blijkbaar heel ongewoon hier in Azie! Maar ze willen ze toch proberen te bestellen en beloven ons niets, maar zeggen dat we overmorgen maar eens terug moeten langskomen.

Geen opmerkingen: