dinsdag 17 januari 2012

17 tot 21 jan. AO CHALONG / PHUKET

Ik ga de afgelopen dagen wat samenvatten want anders gaan mijn verhaaltjes wel heel saai worden. In het heel kort komt het erop neer dat we nu 5 dagen verder zijn en de buitenboordmotor het nog altijd niet doet.

De kogellagers waren dus blijkbaar niet het enige probleem. Toen Dirk de motor terug in elkaar had gezet en vol verwachting probeerde te starten, gebeurden er niets...Motor terug uit elkaar, kijken of hij ergens iets gemist had bij de montage, terug in elkaar en....niets....
Wel raar, want er is ontsteking, er is benzine toevoer maar toch schiet hij niet in de gang. Er is wel niet veel compressiedruk in de ontstekingskamer, dus...motor terug uiteen en de oude stofringen terug voor de kogellagers, want de nieuwe pasten niet echt helemaal en laten misschien lucht door. Maar...geen avance.

Oké, nu weet mijnen Dirk het niet meer, dus tijd om naar de buitenboord garage te gaan. Daar bevestigen ze dat er niet genoeg compressiedruk is in de pistonkamer en wijten dit aan een koppakking die stuk is of de veer van de piston die versleten is. Het eerste kijkt de mekanieker na en is nog in orde, maar voor de rest heeft hij geen tijd meer. Is niet erg, want een nieuwe veer kan Dirk ook wel steken, dus bestellen we die meteen. Allen moeten we daar wel 6 dagen op wachten...

Ondertussen gaan we tegen beter weten in naar de Mariner dealer in Phuket, kijken of zij een veer hebben liggen, maar zij moeten die evengoed bestellen en dat duurt even lang. Ook gaan we kijken naar een nieuwe motor, maar tengevolge van de overstromingen een paar maanden geleden in Thailand, bedraagt de levertijd van eender welk merk kleine buitenboord 2 tot 3 maanden!

Dus als we onze bb niet meer aan de praat krijgen, zit er niets anders op dan terug naar Maleisië te varen en hopen dat ze er in Langkawi in stock hebben, of dat de levertijd tenminste wat korter is. Trouwens in Langkawi is het ook veel voordeliger om zoiets nieuw te kopen, want daar moet je geen tax betalen.

Enfin, ik wilde terwijl we toch moeten wachten op die veer naar een of ander mooi eilandje varen, maar daar staat Dirk zijne kop niet naar dus liggen we nog altijd in Ao Chalong en krijgen schoon gespierde armen van al dat roeien.

Geen opmerkingen: