dinsdag 3 januari 2012

AO CHALONG / PHUKET


Bij immigratie moeten we voor het stempeltje in de paspoorten 300 Bath ( 7,5 euro) betalen. Tiens, we hadden gehoord dat inklaren in Thailand gratis was, uitgezonderd op zon- en feestdagen.
Een deur verder bij de customs moeten we even aanschuiven maar horen dat ze 600 Bath aanrekenen aan de man voor ons. Die man kijkt eens raar en vraagt waarom hij moet betalen. Omdat het vandaag 3 januari is en nog altijd feestdag, luidt het antwoord. Omdat dit helemaal niet klopt volgens de officiële Thaise kalender vraagt Dirk meteen of het morgen ook nog een feestdag is, waarop de beambte antwoord dat morgen de feestdagen voorbij zijn.
Oké zegt Dirk, is het dan goed dat we morgen terugkomen?
Zoals je wilt antwoordt de douanier, je hebt 24 uur de tijd om in te klaren.
Het voelt een beetje raar, maar toch draaien we ons om en zeggen dan vriendelijk ‘ tot morgen’, want de Port Captain wilt vandaag ook nog eens 600 B en eigenlijk houden wij dat geld liever in onze zakken in plaats van dat we dat in hun zakken steken. Tenslotte is dat alles tezamen € 30 en daar kan je hier met twee man wel 10 keer van gaan eten.
We zijn wel benieuwd wat dat morgen gaat geven als we verder komen inklaren en doen alvast een paar boodschappen ingeval dat....
 

Geen opmerkingen: