dinsdag 10 januari 2012

10 tot en met 14 januari PATONG


We varen nog eens terug naar Patong, om boodschappen te doen in de Big C - de Thaise versie van de Franse warenhuisketen Casino - en om een Thaise massage. Maar omdat we het in tegenstelling tot veel collega zeilers wel leuk vinden in Patong, blijven we er wat langer plakken. De meeste vinden Patong veel te toeristisch en druk en vinden de verkopers van de talloze winkeltjes veel te pusherig, maar na Indonesiƫ stellen die verkopers hier echt niet veel voor. Als je ze negeert laten ze je direct met rust. Er lopen hier immers genoeg toeristen rond die zich wel later strikken door hun praatje.

Aan een Thaise massage doen we echter wel mee, daarvoor waren we onder andere naar hier gekomen. In Ao Chalong kan dat ook wel hoor, maar die massagesalons daar zagen er allemaal nogal dubieus uit.
Nu zo’n Thaise massage is wel iets anders als zo’n Balinese waar je spieren worden uitgewreven. Hier wordt je zowat plat genepen. Ze gaan op je benen en rug staan, trekken en sleuren aan je ledematen en af en toe moet je je masseuse wat intomen of je komt geradbraakt naar buiten. Dirk kon het anders wel appreciĆ«ren en die voelt zich opgelucht omdat zijn rug een paar keer gekraakt is en weer lekker los zit, maar ik prefereer toch de Balinese methode.

In Patong komen we ook Kari en Aslaug van de ‘Lady Ann’ terug tegen en Aslaug en ik muizen er een dag tussenuit naar Phuket. Niet dat ik iets nodig heb van de stad, maar de busrit over de berg is wel eens leuk om doen en het oude gedeelte van Phuket met zijn Portugese koloniale gebouwen en Chinese rijtjeshuizen zijn toch wel een bezoekje waard.



En een avondje uit in Patong is toch ook zeker een must. We zijn eigenlijk nog veel te vroeg op de avond maar de sfeer komt er toch al goed in. De ‘place to be’ voor het bruisende nachtleven is de Bangla Road, een straat vol bars met bar girls of boys. Ladyboys of he-she’s en ja watte, het verschil tussen de girls en de boys is bijna niet te zien en soms zelfs helemaal niet. Als man moet je hier goed oppassen wat je mee naar huis neemt, want er zou wel eens een stukje teveel in de deal kunnen zitten.

Enfin, na 5 dagen vinden we het tijd worden om eens verder te gaan en de grote baai oostelijk van Phuket te gaan verkennen, maar omdat het ondanks de weersvoorspellingen geen druppel geregend heeft, moeten we eerst terug naar Ao Chalong om water te kopen om onze tanks weer te vullen.



Girls of Boys???
  

Geen opmerkingen: