woensdag 30 november 2011

Johor Bahru


Gek wordt je hier van die rotbeesten.

Toen we aankwamen in Danga bay marina hadden ze ons verwittigd om ons goed te beschermen tegen de muggen, omdat twee collega zeilers hier dengue fever hadden opgelopen. Dengue of knokkelkoorts is een griep achtige ziekte met als symptomen hoge koorts, ernstige hoofdpijn, spier- en gewrichtspijnen en rode huiduitslag. Deze virusinfectie wordt overgedragen door een mug en kent twee varianten waarvan één ernstig tot dodelijk. Maar de gevaarlijke variant komt gelukkig zelden en alleen bij herhaalde infecties voor.

Maar door de werf achter ons en de tonnen zand die ze in het water hebben gestort zitten we nu niet alleen met muggen, maar ook nog eens met zandvlooien. En ja watte, die vlooien zijn dan wel niet gevaarlijk maar wel heel vervelend. De muggen kunnen we gemakkelijk buiten houden met vliegengaas voor de luiken, maar die vlooien zijn zo klein dat ze er gewoon door vliegen. Je hebt trouwens bijna een vergrootglas nodig om ze te zien, maar hun beten, amaai...dikke boebels die serieus jeuken. Mijn benen staan er vol van en heb ik al tot bloedens toe open gekrabd.

En oh ja...Dirk heeft het gaatje in de vloer van de dinghy gevonden én geplakt. Vanmorgen lag onze Billy even strak in zijn velletje als gisteren toen hij pas was opgepompt. Dus we zijn daarstraks begonnen aan een cover in stof om hem te beschermen tegen de zon.

Geen opmerkingen: