zaterdag 12 november 2011

JB IX


We gaan een dagske naar Singapore, naar de chandler, de Chinese winkel met led-lampjes en de Keebeng Filters shop.

Van Johor Bahru naar Singapore is maar gewoon de brug over de rivier oversteken en dan ben je er, hadden ze ons verteld. En ja dat klopt, maar het is toch wel een hele onderneming die 2 tot 3 uur duurt.

Eerst 10 minuten met de bus van Danga Bay naar JB. Dan een kilometer stappen naar de Maleisische checkpoint om uit te klaren bij immigratie. Dan een bus op om de brug over te steken naar Singapore om vervolgens in het checkpoint van Singapore in te klaren bij immigratie. Daar staan lange rijen mensen die allemaal wachten op een stempel in hun paspoort en voor alleer wij aan de beurt zijn, zijn we zeker 45 minuten verder. Tenslotte dan nog eens een uur bus rijden tot in het centrum van Singapore, of van die laatste bus overstappen naar de MRT.(Metro).

Om 9 uur vertrekken we uit de marina en om 12 uur arriveren we in Little India. En omdat het dan juist pijpenstelen begint te regenen en we nog een stuk moeten lopen naar de chandler, gaan we eerst in de eerste de beste foodcourt (één ruimte waar verschillende eetgelegenheden bijeen zitten) effe iets kleins eten. Na de bui haasten we ons naar de chandler maar...daar komen we juist een kwartier te laat aan. Op zaterdag sluiten die om 13u00. Evenals de led-lampjes winkel die ertegenover ligt. Oké dan gaan we maar filters halen maar...we zijn het briefje met het adres van de winkel vergeten....

Voor Dirk houdt het nu op, maar meteen de bus terug opstappen naar Maleisie zie ik niet zitten. Ik wil nog wel naar Chinatown, naar de Buddha Tooth Temple. Maar als het dan weer begint te regenen (deze keer geen bui, maar regen voor een paar uur) vluchten we Sim Lim Tower binnen en gaan daar een paar uur windowshoppen in het enkele verdiepingen hoog gebouw stampvol ekekronica en computer winkels. Ons even updaten wat betreft de laatste nieuwe snufkes.

Tegen 6 uur nemen we de bus terug en om 9 uur zijn we terug aan boord.

Geen opmerkingen: