zaterdag 19 november 2011

JB XVI


Nu de post is aangekomen kunnen we eindelijk verder zeilen, alleen zijn we juist aan het project 'Billy ' begonnen en dat willen we eerst afmaken voor we hier vertrekken.

Billy is de dinghy die we in Darwin op het strand vonden waaraan een papiertje hing met de tekst: Looking for a new home. En omdat wij naar een andere bijboot aan het zoeken waren, hebben we hem meteen geadopteerd. Ons Bieke is namelijk al over de pensioengerechtigde leeftijd heen en is aan vervanging toe. Door 3 jaar lang constant aan de zon blootgesteld geweest te zijn, is het materiaal waaruit ze gemaakt is gewoon versleten en nog maar heel dun. We hadden dan ook echt schrik dat ze het de drie maanden in Indonesië niet meer zou uithouden, maar wilden ook liever wachten tot in Azië om een nieuwe occasie te kopen.

Dus, hoewel Billy er eigenlijk niet veel beter aan toe is - één helft van de opblaasbare bodem is plat, er mankeert een handvat aan de zijkant , een roeispaan is stuk evenals de pen waar die inzit en voor de rest ziet hij er eigenlijk niet uit - leek het ons toch geen slecht idee om hem als reserve bijbootje aan boord te nemen.

Ondertussen zijn we erachter gekomen dat Singapore, noch JB geschikte plaatsen zijn om een nieuwe/andere te kopen (de merken die ze hier verkopen is niet wat we willen) en omdat we eigenlijk wreed content zijn met Billy - die heeft dikke tubes en ligt lekker hoog op het water zodat we niet bij elk golfke nat worden - willen we hem proberen op te lappen. Gaatjes dichten, wat opfleuren en een cover maken tegen de zon.
 

Geen opmerkingen: